VAN NAAR HYPNOTHERAPIE PRAKTIJK GELDERLAND KRACHT KLACHT

Vragen over hypnose

Iedereen ervaart dit anders. Het voelt zeer ontspannend en aangenaam, net als een massage voor je geest.

Hypnose is geen waarheidsserum. Mensen kunnen, als ze dat willen, evengoed (of zelfs beter) liegen tijdens de hypnose.

Je kunt niet blijven vastzitten in hypnose. Zelfs als de hypnotiseur midden in de sessie flauwvalt zul je gewoon naar je normale staat van bewustzijn terugkeren na een tijdje.

Je zult je waarschijnlijk alles herinneren. Sommige mensen herinneren zich niets van wat er is gebeurd, tenzij ze specifieke suggesties krijgen om het te herinneren. De meesten onder ons herinneren het, vooral de eerste keer, allemaal.

In hypnotherapie wordt hypnose therapeutisch ingezet. Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel. In tegenstelling tot hetgeen tijdens theaterhypnose gebeurt, behoud je altijd de controle over jezelf.
In deze therapie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf luisteren. Daardoor kom je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten die je op je eigen manier kunt toepassen in het dagelijks leven om zo je doelen te verwezenlijken.

Resultaten met Hypnotherapie

Als onder alternatief wordt verstaan dat er geen wetenschappelijke basis voor bestaat, dan is hypnotherapie grotendeels niet-alternatief. Overigens kan iets dat onbewezen is best effectief zijn, al is toetsing van de effectiviteit altijd gewenst. Wat vandaag nog alternatief is kan morgen regulier zijn. Sommigen noemen hypnotherapie een complementaire therapie, die aansluit bij reguliere psychologie, psychiatrie en geneeskunde.

Hypnotherapie kan een breed scala aan problemen met een ongelofelijke snelheid en effectiviteit oplossen. Het ziet er misschien uit als magie, maar dat is het zeker niet. Het is gewoon een manier om je brein en je geest voor jou te laten werken.

Iedereen reageert anders op hypnotherapie. Het is belangrijk om je te realiseren dat hypnose geen alles of niets situatie is. Voor sommige cliënten lijkt dit als het drukken op een lichtknop. Ze veranderen 100% door één enkele sessie. Anderen ervaren de verandering geleidelijk aan, net als een dimmer. Ze kunnen een gedeeltelijke verandering zien door één sessie en de verandering wordt groter elke keer dat ze terugkomen. Uiteindelijk bereiken ook zij 100% succes.

Hypnose werkt net als andere therapieën of medicijnen niet voor iedereen. Gelukkig komt dit bij hypnose niet zo vaak voor en je wordt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid op de sessie zodat de slagingskans optimaal is.

Hypnotherapie is zeer goed inzetbaar voor zowel volwassenen als voor kinderen. Bij sommige ziektebeelden echter is hypnotherapie niet geschikt. Zeer ernstige psychiatrische aandoeningen zijn een contra-indicatie om met hypnose te werken.

Hypnotherapie voor iedereen

Hypnotherapie Praktijk Gelderland werkt vanaf 2022 contractvrij. Dit houdt in dat de zorgverzekeraar geen vergoeding zal verlenen.

Met hypnotherapie worden veel klachten verminderd of verholpen. Omdat ieder mens uniek is en elke klacht of hulpvraag anders is, zou het onzorgvuldig zijn hier te stellen dat bepaalde klachten opgeheven worden met hypnotherapie.
Doordat ervaren hypnotherapeuten goede resultaten, met hun cliënten hebben bereikt met deze technieken en door wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de behandeling met hypnose kunnen wij concluderen dat veel klachten in aanmerking komen voor behandeling met hypnotherapie.
De behandeling door artsen en medisch specialisten blijft voor tal van ziektes van groot belang. Als ondersteuning hiervan biedt hypnotherapie steun, inzicht in eigen handelen en kwaliteiten, vermindering van of beter kunnen omgaan met de klachten en bij sommige klachten of problemen klachtenvrij zijn.

 • Afleren van ongewenst gedrag
 • Angsten, fobieën
 • Burn out
 • Concentratie- en geheugenproblemen
 • Depressieve gevoelens
 • Emotionele uitbarstingen
 • Inzicht krijgen in eigen mo­ge­lijkheden
 • Nervositeit en spanning
 • Pijnklachten
 • Psychosomatische klachten, bijvoorbeeld maag­- en darmklachten, hyperventileren
 • Slaapproblemen
 • Stress
 • Trainen van vaardig­he­den
 •  Traumaverwerking
 • Versterken en/of ondersteunen van een genezingsproces
null

ZWANNIE JAGER

Op het persoonlijk vlak werken met mensen door middel van coaching en hypnotherapie

NEEM CONTACT OP MET MIJ

  Please prove you are human by selecting the house.

  null

  VAN KLACHT NAAR KRACHT

  Hypnotherapie Praktijk Gelderland

  Voor vragen of een afspraak maken neem dan contact met mij op.

  null

  HYPNOTHERAPIE TOEPASSINGEN

  Hypnotherapie toepassingen

  Een behandelmethode als een waardevolle ondersteuning.

  null

  BEHANDELINGEN

  Gericht op herstel

  Hypnotherapie is maatwerk met aandacht